Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΛΕΞΗ...


Θέλω να πω μια λέξη! Πάμε μαζί; Αρχ...ηγός; Όχι! Αρχ...ιπέλαγος, μήπως; Όχι, όχι! Ξέρεις ποια, αλλά σέβομαι την μπλογκόσφαιρα! Μέρες και μήνες τώρα τη γυρίζω στη γλώσσα μου, τη μασώ αυτή τη λέξη, την αναμασώ, τη βγάζω σα σφύριγμα, ανάμεσα από τα δόντια, μέχρι που σήμερα...Ούρλιαξα και μετά, την είπα! Δύο γεγονότα που άκουσα, που διάβασα με έκαναν να νιώθω έξω φρενών, αλλά για να γίνω έσω φρενών, κατέφυγα στη γραφή. Ξέρεις ποια γεγονότα λέω.
Το πρώτο με τον 72χρονο με το αλτσχάιμερ που του φύτεψε 10 μερούλες ο καλός, άμεμπτος, αδέκαστος δικαστής και τον έστειλε με κλούβα στη βόρεια Ελλάδα να εκτίσει την ποινή του σε φυλακή βαρυποινιτών! Το έγκλημα του ανθρώπου; Επαιτεία. Και γύριζε με την κλούβα και περιπλανιόταν σε όλη την πάνω Ελλάδα, μέχρι που έφτασε να έχει εκτίσει την ποινή του μέσα στην κλούβα! Τώρα τα ίχνη του, μετά την απελευθέρωσή του από εκεί, αγνοούνται!
Το δεύτερο με τον 35χρονο άνεργο, που κατέφυγε με 40 πυρετό και πόνο στο στήθος στο νοσοκομείο στη Μυτιλήνη και, επειδή δεν είχε 65 ευρώ να δώσει για τις εξετάσεις, τον πέταξαν έξω!
Αρχ...! Αρχ...
Αρχή θέλω να δω! Όταν κάθε Έλληνας, εδώ στο Κράτος των πολιτικών, των λαφυραγωγών ονείρων, των πλιατσικολόγων ελπίδων, των ληστών ζωής, των κλεφτών ανθρωπιάς, θα φτάσει να μπαίνει φυλακή από την πείνα και την αρρώστια του και θα τον διώχνουν από νοσοκομεία, επειδή δεν έχει λεφτά, τότε μάγκες μου να δω πού πάει περίπατο και ο ηρωισμός σας και η εθνική σας περηφάνεια. Τότε να δω για ποιο κράτος ελληνικό, πρόνοιας και μέριμνας μιλάτε...Τότε θέλω να σας δω να κάμετε την Αρχ...ή, παρατεταγμένους μια γροθιά, μια απέραντη λαοθάλασσα απέναντι σε όλα αυτά τα αρχ... που σας καταλήστεψαν και να τα πνίγετε! Ως τότε...θα με βρίσκετε με τη λέξη "αρχ..." στο στόμα! Ως τότε θα ουρλιάζω σα λύκος, μήπως και με ακούσει κανείς! Λέω τώρα, εγώ!

4 σχόλια:

  1. Σ' ακούω εγώ!..
    Και βλέπω..
    Τα γεγονότα -
    με τις εικόνες της φρίκης..
    Με σκουπίδια που
    ταϊζουμε τα στομάχια μας...

    Κάποτε έλεγα -
    άδικη η ζωή..
    Τώρα μεγάλωσα
    και ξέρω...Αδικήσαμε τη ζωή!..
    Ουρλιάζω κι εγώ - λύκος..
    Να μη μ' ακούνε μόνο οι γειτονιές μου..
    Όλος ο κόσμος να μ' ακούσει!.
    "ΆΡΧ...!!!!!!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ουρλιαχτό
    πιο δυνατό
    απ'την λέξη
    που πνίγεται
    στη γεύση της σιωπής...
    σ'ακούω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πυρφόρε,

    εμείς αδικήσαμε τη ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέσποινα,

    να μ' ακούς..
    Ο κόσμος πρέπει να αλλάξει και
    θα αλλάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΥΡΛΙΑΞΕ...